Κείμενο/ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας 1/10/22


Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στα ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ- ΦΤΩΧΕΙΑ» πραγματοποίησε μαζικές παρεμβάσεις στην Άνω και Κάτω Τούμπα και στην Χαριλάου. Στον λαϊκό κόσμο που ήρθαμε σε επαφή, επικρατεί αγανάκτηση και αγωνία για τον άγριο από κάθε άποψη χειμώνα που έρχεται με τις πολιτικές της ακρίβειας να εξανεμίζουν τους πενιχρούς μας μισθούς και συντάξεις. Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της στις συνοικίες στα Ανατολικά της πόλης. Παραθέτουμε το υλικό που μοιράστηκε.


ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ & ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΞΑΝΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ

ΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΠΟΡΕΙΕΣ -ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ

Εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι,

Δεν έχουν σταματημό οι συνεχιζόμενοι κύκλοι ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα για την επιβίωση μας (καύσιμα, ηλεκτρικό, ψωμί, φάρμακα κ.ά ). Είναι γνωστό σε όλους μας πως τα πενιχρά μας εισοδήματα δεν φτάνουν ούτε για να καλύψουν τα βασικά έξοδα ενός νοικοκυριού. ΗΠΑ-ΕΕ, κυβέρνηση, αντιπολίτευση και λοιποί παρατρεχάμενοι εδώ και αρκετό καιρό μας προετοιμάζουν για «τον πιο δύσκολο χειμώνα από το 1942 και μετά».

Όχι έναν, αλλά πολλούς δύσκολους χειμώνες θα έχουμε μπροστά μας…

…όσο οι πολιτικές της λιτότητας, της φτώχειας και της ανεργίας θα προχωρούν συντρίβοντας τη ζωή μας.

…όσο συνεχίζεται ο άδικος πόλεμος Ρωσίας – Δύσης στην Ουκρανία και όσο η χώρα μας εμπλέκεται ολοένα και πιο πολύ  σε αυτόν.

…όσο η χώρα μας εξαρτάται οικονομικά, ενεργειακά, μέχρι και διατροφικά από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΕΕ, των οποίων η κερδοφορία εξασφαλίζεται με τη συνεχή κλοπή των κόπων μας.

…όσο ακόμα και η παραγωγή και η διάθεση προϊόντων ζωτικών για κάθε άνθρωπο, είναι έτσι φτιαγμένη ώστε να εξυπηρετεί την κερδοφορία των αφεντικών…

Εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι,

Δεν μπορούμε να υποταχθούμε στα παραμύθια των από πάνω, πως δήθεν για όλα φταίει το κακό το ριζικό μας, κάποιοι αόριστοι εξωτερικοί παράγοντες, ή ακόμα και οι γείτονες λαοί.

Κανέναν δεν εφησυχάζουν οι δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ πως «η χώρα είναι έτοιμη» και πως «κάθε πολίτης θα έχει την βοήθεια τους κράτους μπροστά στις δυσκολίες». Είναι οι ίδιοι που μας κοροϊδεύουν με δήθεν αυξήσεις μισθών της τάξεως των 50 ευρώ, που μας άφησαν βορά στην ληστεία των καρτέλ της ενέργειας, και που δηλώνουν πως οι όποιες πενιχρές επιδοτήσεις δόθηκαν για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, από το 2023 θα κοπούν!

Δεν μπορούμε να περιμένουμε κανενός είδους σωτήρα μέσα από τις κάλπες, όποτε και αν στηθούν αυτές. ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ σε τίποτα δεν διαφέρουν όσον αφορά τους πυλώνες της ασκούμενης πολιτικής από τη σημερινή κυβέρνηση.

Η καλυτέρευση των όρων ζωής μας ποτέ δεν ήταν ζήτημα εκλογών αλλά συλλογικών αγώνων.

Εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι,

ΤΩΡΑ πρέπει να αγωνιστούμε για μισθούς και συντάξεις στο ύψος των πραγματικών αναγκών μας.

ΤΩΡΑ πρέπει να σηκώσουμε το γάντι που μας πετάνε οι κυρίαρχοι, καλώντας μας να παγώνουμε εμείς και τα παιδιά μας στα σπίτια και στα σχολεία, καλώντας μας να μάθουμε να ζούμε με ψίχουλα και με…μπλακ άουτ!

ΤΩΡΑ να οργανωθούμε στα σωματεία, τους συλλόγους και τις συνελεύσεις μας, να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις και για προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις ώστε να πετύχουμε:

· ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

· ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΡΕΥΜΑ- ΤΡΟΦΙΜΑ- ΚΑΥΣΙΜΑ – ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

· KANΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ-ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ

· ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

· ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.

1/10/2022

email επικοινωνίας: protovoulia.anatolika@gmail.com, blog:paeaf.bolospot.com

Σχόλια