Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ Μ’ ΑΓΩΝΕΣ! Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ- ΦΤΩΧΕΙΑ» ξεκίνησε την δράση της!



Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΦΤΩΧΕΙΑ» δημιουργήθηκε την Τρίτη 14 Ιουνίου, από εργαζόμενους, παλιούς και νέους, άνεργους, συνταξιούχους, επαγγελματίες, που μένουν στις ανατολικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης. εδώ.

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ- ΦΤΩΧΕΙΑ» πραγματοποίησε το Σάββατο 18/6 την πρώτη της παρέμβαση στην Άνω Τούμπα. Έστησε τραπεζάκι στο δρόμο της Γρ. Λαμπράκη με το υλικά της και απευθύνθηκε στους περαστικούς για το σοβαρό ζήτημα της ακρίβειας και της φτώχειας που αντιμετωπίζουν εκτεταμένα στρώματα λαού και νεολαίας το τελευταίο διάστημα και στη χώρα μας. Με ντουντούκα, προκήρυξη, αφίσες και εφημερίδες τοίχου ανέδειξε πως η πολιτική της ακρίβειας σε ενέργεια-τρόφιμα-βασικά είδη πρώτης ανάγκης-καύσιμα και η εκτεταμένη φτώχεια που επιφέρει είναι κομμάτι και συνέχιση της επίθεσης που αντιμετωπίζει ο λαός και που έχει ως αποτέλεσμα τη λεηλασία του εισοδήματός του. Δεν είναι ένα ‘’φυσικό φαινόμενο’’ και κάτι ‘’αναπόφευκτο’’ όπως θέλουν οι παράγοντες του συστήματος να το παρουσιάζουν για να αποπροσανατολίζουν.

Ο κόσμος εξέφρασε αγανάκτηση και προβληματισμό για το πώς θα τα βγάλει πέρα με τους υπέρογκους λογαριασμούς, καθώς και με το δυσβάσταχτο πλέον κόστος ζωής. Ενώ εμφανής ήταν κι η αγωνία γύρω από το ποιες πρώτες κινήσεις μπορεί να κάνει ένα δυναμικό ώστε να μπορέσει να κάνει βήματα συγκρότησης. 

Πολίτες δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να μαθαίνουν νέα της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ αλλά και για την επόμενη Ανοιχτή Συνάντηση της, την Τρίτη 28 Ιουνίου, στις 7:30 μμ που θα πραγματοποιηθεί στο ΑΜΘΙΘΕΑΤΡΟ δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ- ΦΤΩΧΕΙΑ» θα πραγματοποιήσει την επόμενη μαζική της παρέμβαση στον ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ της Καλαμαριάς την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 7:30 μμ. 

Ταυτόχρονα και όλες τις επόμενες μέρες μέχρι την επόμενη συνάντησή της, θα προσπαθήσει με ανάρτηση πανό, εφημερίδων τοίχου και αφισών να επικοινωνήσει με τους εργαζόμενους και τη νεολαία το μήνυμα πως «Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ Μ’ ΑΓΩΝΕΣ!». 


Για επικοινωνία με την πρωτοβουλία, έχει δημιουργηθεί το email: protovoulia.anatolika@gmail.com
ενώ είναι στα σκαριά και η δημιουργία blog της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ.









Σχόλια