Ποιοι και γιατί δημιουργήσαμε την «Πρωτοβουλία στα Ανατολικά ενάντια σε ακρίβεια- φτώχεια»;

Είμαστε εργαζόμενοι, παλιοί και νέοι, φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, που μένουν στις ανατολικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Βιώνουμε ό,τι κι όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και νέοι.

Οι υπέρογκες αυξήσεις σε ρεύμα φυσικό αέριο και πετρέλαιο, οι εξουθενωτικές αυξήσεις στην βενζίνη και τα καύσιμα μετακίνησης, η ανοδική πορεία των τιμών των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης, σπρώχνουν πολλούς από εμάς στα όρια της επιβίωσης και στην εξαθλίωση.

Δεν ζούσαμε βέβαια στην «παραλία». Είχαμε «χορτάσει γκρεμό»!

Ζήσαμε και ζούμε τα βάρβαρα μνημόνια που ξεθεμελιώνουν καταχτήσεις ολόκληρου αιώνα και τα οποία συνεχίζονται με άλλο όνομα!

Βιώνουμε την πανδημία και την εγκληματική διαχείριση της από το σύστημα που αφήνει πίσω της χιλιάδες νεκρούς και η οποία μετατράπηκε σε ευκαιρία για το ίδιο και τις κυβερνήσεις του ώστε να συνθλίψει δικαιώματα και ελευθερίες.

Γι’ αυτό και οι διαλυμένοι μισθοί, τα μεροκάματα πείνας, οι πενιχρές συντάξεις και τα επιδόματα ανεργίας (που αφορούν 1 στους 5 ανέργους- για τους άλλους δεν έχει ούτε αυτά), όπως τα έχει καταντήσει η κατά μέτωπο επίθεση του συστήματος, δεν φτάνουν πια ούτε για τα βασικά.

Είπαμε λοιπόν πως πρέπει να συσπειρωθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο. Σκεφτήκαμε πως με το να κλαίμε την μοίρα μας και το «κακό το ριζικό μας», δεν μπορούν να βγουν τα χρήματα για το ρεύμα, τη θέρμανση, τα ρούχα, το φαγητό!

Είπαμε λοιπόν να αντιδράσουμε, σε ότι μας ισοπεδώνει την ζωή και να προσπαθήσουμε να μοιραστούμε τις σκέψεις μας αυτές με τους διπλανούς μας ώστε να πολλαπλασιάσουμε την δίκαιη αντίδραση μας. Γιατί δεν είναι γραφτό μας να ζήσουμε χειρότερα από ότι οι πατεράδες και οι παπούδες μας!

Είπαμε  επιπλέον να «την ψάξουμε» παραπάνω! Να διώξουμε από πάνω μας αυτά που μας κρατούν κάτω!

Να μην αποδεχτούμε τα ψέματα των κυρίαρχων που λίγο έως πολύ παρουσιάζουν μέσω των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης την πολιτική της ακρίβειας και της φτώχειας σαν φυσικό φαινόμενο όπως ένα χιονιάς. Να μην τσιμπήσουμε στην επιδοματική πολιτική των κυβερνώντων που μας πετάει ψίχουλα για να μην ξεσηκωθούμε! Να μην ψάχνουμε για νέους «σωτήρες» και μαγικές λύσεις, γιατί δεν υπάρχουν.

Οι εργαζόμενοι, οι νέες και νέοι, οι απόμαχοι της δουλειάς, είμαστε οι πολλοί, εμείς έχουμε την δύναμη ν’ αλλάξουμε την ζωή μας, αν συσπειρωθούμε και αγωνιστούμε για την ζωή μας!

Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε!

Δημιουργήσαμε την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΦΤΩΧΕΙΑ!

Μια ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ αντίστασης στην πολιτική της ακρίβειας και της φτώχειας αλλά και διεκδικητική και φυσικά αγωνιστική μακριά από διαχειριστικές προτάσεις προς το σύστημα και τις κυβερνήσεις του.

Σ΄ αυτήν την διαδρομή που τώρα μόλις που ξεκινά, στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης,  σ΄ αυτούς τους δρόμους της αντίστασης και της διεκδίκησης που θέλουμε ν’ ανοίξουμε, ελπίζουμε αλλά και θα πασχίσουμε για να συναντήσουμε κι άλλες φωνές, ώστε  να ενωθούμε για να παλέψουμε από κοινού τα δίκια μας!


18/6/2022

Σχόλια